Var har ni era kökshanddukar?

Nej, nu ligger det en använd kökshandduk i lådan för handdukar i köket igen! Det här är ett problem som många känner igen. Man öppnar lådan för att ta ut en ny fräsch kökshandduk och i handen får man en fuktig trasa som någon har slängt tillbaka efter användning. Det här kan bero på att det inte finns smarta rutiner för var kökshanddukar ska placeras i köket.

Var har ni era kökshanddukar? Här är några smarta tips på förvaring som gör att handdukarna förblir fräscha och inte tar onödig plats…

En låda för förvaring

Varje kök behöver en smart låda för kökshanddukar som inte används. De flesta har en kökslåda som är till för rena kökshanddukar. De viks och placeras i lådan som kan vara av den djupare sorten. En djupare låda är smart i ett kök där omsättningen av handdukar är stor.

I familjer där man använder en kökshandduk och sedan kastar den till tvätten på en gång så är det också viktigt att ha tillräckligt med handdukar. En del väljer att placera handdukarna på en hylla då det kanske blir lättare att komma åt på detta sätt. Men med våta eller smutsiga händer så vill man ju inte dra ut en låda eller öppna en kökslucka.

Fina kökshanddukar ska hängas

Fina Eklunds kökshanddukar ska hängas så att de syns! Krokar för kökshanddukar måste man ha i ett kök men dessa är inte bara till för att vackra mönster ska synas. Krokarna behövs ju också då man kan tänka sig att använda samma handduk mer än en gång. Det bör du göra om du bryr dig om miljön och satsar på 100 % ekologisk bomull!

Det går ju bra att hänga en hel nytvättad kökshandduk på kroken. Då blir den lätt att komma åt när det väl blir dags att använda den. I ett hushåll där man inte är så vana vid att hänga upp handdukar så är det bara att öva. Påminn varandra om var handduken ska vara då den inte används så att det inte ligger skrynkliga ekologiska tyger på diskbänken i tid och otid.

Rätt adress för använd handduk

Det är viktigt att hålla god hygien i ett kök. Det blir lättare med ekologiska kökshanddukar som man kan tvätta med hög temperatur. Men många gånger så behöver man inte tvätta på en gång. En del väljer att ha en liten korg på diskbänken. I denna så kastar man handdukarna som behöver tvättas.

Det kan vara smart att ha en uppsamlingsplats för använda handdukar. Då det finns en korg eller låda för detta så slipper man se handdukarna spridda över ytor i köket. Dessutom så blir det tydligare vilka handdukar som är rena och vilka som bör hamna i tvättmaskinen så snart som bara möjligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *