SÅ FÅR DU DINA LUSSEKATTER RIKTIGT SAFTIGA

Äntligen är det den tiden på året när våra hem fylls av himmelska dofter. Pepparkakor bakas, lussekatter gräddas och knäcken kokar på spisen. Det stora problemet, som ständigt följer med oss, år efter år är om vi lyckas få lussekatterna lika saftiga och goda som vi vill. Problemet har vi anammat och nedan följer tre enkla tips för att lyckas skapa de perfekta, saftiga lussekatterna som vi drömmer om.

Börja med att blötlägga saffranen
Att saffran är en dyr krydda kan vi alla vara ense om och för detta pris vill vi såklart ha ut så mycket som möjligt av smaken. Genom att lägga in saffran i lite cognac och lite socker blommar smaken och dina lussekatter lär smaka betydligt mer saffran. 

Använd rumstempererade ingredienser
Allt blir bättre om du är väl förbered. När du låter ägg, smör och mjölk bli rumsvarm blandar sig alla ingredienser på ett annat sätt och degen blir mycket lättare att knåda. 

Lägg russinen i vatten
Torkad frukt drar åt sig vätska och det är det sista vi vill när vi bakar lussebullar. Blötlägg dina russin i vatten kvällen innan så hindrar du russinen från att stjäla fukt från din deg. 

Vill du precis som vi ha nybakade lussekatter till lucia eller när vänner och bekanta kommer över på julfika så kan vi rekommendera detta recept från Christina Gyllner. Det är även hon som har tipsat om dessa fantastiska små knep för att få lussekatterna perfekta. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *