Hur mycket lägger ni på presenter?

Hur mycket ska man lägga på presenter? Det är en evig fråga! Ibland så kan det ju kännas som att priset blir så viktigt. Även om den som får presenten inte är känd för att be att få se prislappen så är det förstås så att en dyrare duk kan kännas lite lyxigare än ett par grytlappar.

Olika tillfällen kan kräva mer eller mindre av presenter. När du vill att presenten ska ses som något genomtänkt och fint, oavsett pris, så är det inte så dumt att satsa på ekologiska tyger och inredning som är praktisk och vacker.

Födelsedagspresenter

När någon fyller år så är det inte alltid så lätt att komma fram till en lämplig present. En del satsar uteslutande på gåvokort för att slippa välja. Om personen tycker om vacker inredning så kan en ny duk, eller löpare, bli den perfekta presenten. Det här behöver inte bli så dyrt men kan fortfarande ses som en lyxig present.

Då du vill lägga lite mer på födelsedagspresenten så kan du bygga på med fler saker från samma serie. Det här kan också vara ett sätt att tillsammans med andra skapa en dyrare present. Alla bidrar med en mindre slant och så blir det en fin present med handdukar, duk, glasunderlägg och mer.

Bröllop och dop

Ett bröllop är det perfekta tillfället att lägga lite mer på presenter. Men kanske inte mer pengar. Krutet bör istället läggas på kvalitet och på produkter som har lång livstid. Tanken är ju att paret ska kunna använda presenterna under många långa år och fortsatt njuta av dem.

Spontana infall

Vid spontana infall så kan det räcka med presenter som inte kostar så mycket. Att önska någon krya på sig eller bara visa vänskap behöver alls inte bli dyrt. Då kan det räcka med grytunderlägg eller kanske en fantasifull bricka för frukost på sängen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *