Hur kan man få handdukar mjuka?

Innan du ens köper kökshanddukar eller handdukar till bad och dusch så ska du fundera lite på hur du vill att de ska kännas mot din hud. Till att börja med så är det alltid en fördel att satsa på 100 % bomull. Det är ett material som på ett naturligt sätt är mjukt och följsamt. 100 % ekologisk bomull håller hög kvalitet och förblir mjukt och lent så länge som du kommer att använda handduken.

När du väl investerar i ekologiska tyger av hög kvalitet så får du bättre handdukar. Men det är klart att du kan göra lite mer för att behålla den mjuka känslan som handduken kommer med…

Tvätta på rätt sätt

Den som undrar hur man kan få handdukar mjuka ska tänka på att tvätten påverkar. Ekologiska tyger av 100 % bomull är smarta då de går att tvätta riktigt varmt. Du blir av med all smuts och bakterier utan att det skadar tyget. Glöm inte ett bra sköljmedel. Det kan få handduken att upplevas som mycket mer följsam. Men välj rätt. Sköljmedel kan med tiden ge motsatt effekt så det kan vara klokt att försöka få till mjukheten utan.

Ett känt trick är att förbehandla handdukar med citronsaft och vinäger. Du kör en förtvätt med lite vinäger och citronsaft och tvättar sedan som vanligt. Det här kan göra stor skillnad.

Hänga på tork eller torktumla…

Om det ska vara mjuka handdukar så är torktumlaren ditt bästa val. När du hänger på tork så är det svårt att komma ifrån den stelhet som tyget lätt kan få. Torktumlaren ser till att handduken fortsatt är mjuk och fluffig. Släng in en tennisboll för att få ännu mjukare resultat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *