Hur använder man färg i sin inredning?

Rummet skulle må bra av lite mer färg, men hur? Färg är inte bara den nyans du har på väggar och i taket. Det är klart att du får en stor förändring om du målar om. Men det behöver inte bli så drastiskt och så mycket jobb bara för att du längtar efter lite mer färg i din inredning.

Det finns lite olika sätt att välja färger för hemmet. En del är redan väl medvetna om vilka favoritfärgerna är och kör stenhårt på dessa. Om du inte har kört fast på en viss färg så kan du leka en hel del med kombinationer och nya färginslag.

Förstå mer om kraften i färger

Något som är mycket viktigt att förstå är att färger påverkas oss, mentalt och fysiskt. Ett exempel på detta är att orange kan få oss att känna hunger. Restauranger använder sig ofta av varma nyanser av gult, orange och rött för att få sina gäster att äta mer.

Vissa färger är kalla och det kan vara positivt eller tvärtom beroende på vad du vill göra med ett rum. Innan du börjar göra om använda färg i din inredning så kan det vara klokt att förstå lite mer om hur färgen kan påverka ditt humör, din hälsa och hur ett rum upplevs.

Små detaljer får betydelse

Du kan använda färg i kökshanddukar såväl som i dukar för att få mer färg i din tillvaro. Med vackra inslag av ekologiska tyger så förändras inredningen. Glasunderlägg kan du lätt använda både då det är vardag och då du har gäster.

Välj brickor, dukar och handdukar från en serie som har den färg som du vill satsa lite mer på. Det är ett smart sätt att använda färg i inredningen på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *