ENKLA TIPS FÖR EN LYCKAD JULDUKNING

Visst är det underbart att julen är på ingång? Julpyntet knackar på våra dörrar och vi välkomnar det mer än gärna in till våra hem. Julshoppingen är redan igång och de mörka kvällarna förgylls med julstjärnor och glögg. Familjen samlas och kanske har du en julmiddag eller två inplanerade under december månad?

Oavsett om du ska hålla i en julmiddag för vänner eller om det är din tur att vara värd för årets julafton så har vi några tips till dig. För visst vill man pynta bordet lite extra fint, med lite extra dekorationer och ge dukningen lite extra kärlek när det är dags för jul? Det tycker vi på Ekelunds i alla fall och vill vi dela med oss av väldigt enkla men väldigt vackra tips för en garanterad lyckad juldukning. 

VÄLJ ETT TEMA
Det första tipset vi vill dela med oss av är att satsa på ett tema. Vill du ha ett traditionellt julbord med röda färger och former eller är du kanske en glittrig person som ska ha silvertema med inslag av rött, vitt eller grönt? Tycker du om att ta in naturen i hemmet och ha ett lite mer robust inslag? Oavsett så vill vi ge dig tipset att satsa på ett tema så dukningen blir genomgående i allt du väljer att placera på bordet. 

ANVÄND PEPPARKAKA SOM BORDSPLACERING
Är ni en stor familj eller ett stort kompisgäng så blir kanske bordsplacering en del av dukningen. Skippa den traditionella, handskrivna lappen och gör istället personliga pepparkakor till dina gäster. Köp färdiga pepparkakor eller baka själv och skriv dit gästernas namn med glasyr.

DEKORERA MED JULKULOR
Julgranskulor är inte bara fina när de hänger i julgranen. Vi är många som samlar på oss fler julgranskulor än vad vi behöver och ibland blir några av julgranskulorna bara liggandes i en låda på vinden. Se till att använda alla dina julgranskulor. Även dom på vinden och låt dessa bli en del av din dukning. Lägg dom i en vas, direkt på bordet eller på ett stort fat.

DUKA MED DOFTER 
Även om julen är full av dofter så gör det inget om våra sinnen får bearbeta ännu en mjuk och härlig doft vid bordet. Kanelstänger är en fin detalj som luktar gott. Dekorera med kanelstänger och en liten kvist lingonris på dina gästers servetter. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *